Als Goliards ens agrada menjar i beure i d'això n'hem fet professió
A Gràcia des del 2001

IDEES MARE DEL GOLIARD

El Goliard va néixer per Sant Jordi  del 2001 als baixos d’una antiga vaqueria de Gràcia.  Amb dos menjadors, un a la botiga de la casa i un altre a l’antiga cort, el pati interior amb una figuera fa de distribuidor.

La idea mare del Goliard sempre ha estat que les persones gaudissin del moment amb la companyia que cadascú escollís, parella, família, amics mentre es disfruta de la nostra cuina.

En uns anys on la cuina ha pres volada i on han sorgit grans noms en el món de la gastronomia, i d’altra banda les grans marques i cadenes han  obert establiments pertot, la nostra aposta ha estat la proximitat, la qualitat, el tracte fidel, la innovació, i la calma. La calma de la feina tranquila, ben feta i del plaer de fer allò que ens agrada.

El menjar que oferim es basa en la cuina tradicional catalana, renovada, actual, moderna, i en plats del món i de la cuina internacional. L’interès i la passió per la cuina i els productes de la terra han fet que la mirada del Goliard anés voltant arreu, aprenent nous productes, afegint noves tècniques que ens permeten oferir plats del món adaptats als nostres gustos.

Al Goliard hi treballem un equip de persones on cadascú aporta la seva part per a què el restaurant tingui el caràcter que té. El que tenim en comú és que ens agrada menjar i beure i disfrutem com a clients i d’això n’hem fet professió.

El nom defineix bé la idea que en tenim del restaurant. Els goliards eren estudiants de les primeres universitats i monjos que penjaven els hàbits i es dedicaven a viure de les lletres. La cultura i el bon viure era el què els definia.  Les produccions líriques més conegudes dels goliards van ser els Carmina Burana a centre Europa i a casa nostra el Cançoneret de Ripoll que aplega poemes de tota mena i de molts orígens.